وکالت نه مشمول سرمایه گذاری است نه فعالیت اقتصادی


عضو شوید


نام کاربری
رمز عبور

:: فراموشی رمز عبور؟

عضویت سریع

نام کاربری
رمز عبور
تکرار رمز
ایمیل
کد تصویری
براي اطلاع از آپيدت شدن وبلاگ در خبرنامه وبلاگ عضو شويد تا جديدترين مطالب به ايميل شما ارسال شود



تاریخ : شنبه 16 اسفند 1399
بازدید : 869
نویسنده : chabok

مالکی گفت: وکالت نه مشمول سرمایه گذاری و نه فعالیت اقتصادی مانند تولید و فروش کالا و خدمات است.

 جلیل مالکی رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در نشست خبری که امروز (شنبه شانزدهم اسفند ماه) برگزار شد، درباره مسائل روز وکالت اظهار کرد: مبنا و منشأ قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ اجرای سیاست کلی اصل ۴۴ قانون اساسی اصل اقتصادی این قانون است و این اصل در فصل اقتصادی قانون اساسی آمده و چارچوب نظام اقتصادی را مشخص کرده است.

وی ادامه داد: مطابق اصل ۴۴ قانون اساسی قانونگذار برای تبیین بهتر نظام اقتصادی قانون عادی اجرای اصل ۴۴ را در ۹۲ ماده به تصویب رساند و به موجب این قانون اشخاص و بنگاه‌های اقتصادی مکلف شدند مجوز اقتصادی خود را در پایگاه اطلاع رسانی مجوز کسب و کار ثبت کنند.

مالکی با اشاره به مراجع صادر کننده مجوز بیان کرد: ماده ۵ قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون محاسبات عمومی شورا‌های شهر و روستا، اصناف، اتحادیه‌ها به عنوان مجاری صنفی تلقی شدند و فعالیت اقتصادی جمهوری اسلامی در راستای اصل ۴۴ شامل تولید، خرید و فروش کالا یا خدمات در زیر سه مجموعه فعالیت موسسات و شرکت‌های دولتی، فعالیت اقتصادی در صدر اصل ۴۴ تقسیم شده است.

نادیده انگاشتن فعالیت‌های اقتصادی بخش های مختلف مستوجب مجازات است

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز بیان کرد: همچنین قانونگذار به فعالیت اقتصادی بخش‌های مختلف پرداخته و نادیده گرفتن آن‌ها را مستوجب مجازات دانسته است.

وی با بیان اینکه به موجب مواد قانون سازمان‌هایی مشمول اصل ۴۴ قانون اساسی می‌شوند که فعالیت اقتصادی داشته باشند گفت: همچنین آن‌هایی که مشمول صدور مجوز کسب و کار ذکر شده در این قانون باشند جزء کسب و کار هستند، اما وکالت نه مشمول سرمایه گذاری و نه فعالیت اقتصادی مانند تولید و فروش کالا و خدمات است.

ماهیت کار کانون‌های وکلای دادگستری ارائه خدمت عمومی است نه سرمایه گذاری

مالکی اظهار کرد: ماهیت کار کانون‌های وکلای دادگستری ارائه خدمت عمومی است نه سرمایه گذاری و در هیچ جای دنیا کانونی را سراغ نداریم که عمل وکالت را سرمایه گذاری بدانند و دوستانی که در صدد تحریف اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی هستند، بگویند در کدام کشورهای دنیا در کانون وکلا سرمایه گذاری می‌کنند.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز تصریح کرد: نه کانون‌های وکلای دادگستری خرید و فروش انجام می‌دهند و نه کار وکالت فروش خدمات است، بلکه وکالت عقد است، وکالت در باب متاجر نیست تحریر الوسیله حضرت امام خمینی، مکاسب و کتاب‌های دیگر به هیچ وجه وکالت را زیر مجموعه عقود مغابنه‌ای قرار نداده اند و حتی شرط عِوض هم جزء مقتضای عقد وکالت نیست.

وی گفت: کانون‌های وکلا اساسا خروج موضوعی از اصل ۴۴ قانون اساسی دارند و به دلیل ماهیت غیر دولتی خود هم نمی‌توانند مشمول ضمانت اجرا‌های کیفری و اداری قرار گیرند.

مالکی با اشاره به اصلاحات صورت گرفته در اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی گفت: برخلاف شبهات موجود به وضوح خروج کانون وکلای دادگستری از قانون اجرای سیاست‌های کلی اصل ۴۴ قانون اساسی تاکید شده است.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: کلمه عام مجوز که افاده هر مجوزی است پس از ایراد شورای نگهبان تبدیل به مجوز کسب و کار شد و از آنجایی که کانون وکلا به موجب ماهیت خود مجوز کسب و کار صادر نمی‌کند بلکه صرفا پروانه وکالت را صادر می‌کند و بر همین اساس مصوبه اخیر شامل کانون وکلای دادگستری نیست و از شمول مراجع صادر کننده مجوز کسب و کار هم خارج هستند.

کانون‌های وکلا یک ریال هم از بودجه دولت استفاده نکردند

وی با بیان اینکه کانون‌های وکلا از همان ابتدا خود را خارج از ماهیت کسب و کار می‌دانستند گفت: کانون‌های وکلا یک ریال هم از بودجه دولت استفاده نکردند و برخلاف تصورات و شبهات مطرح شده در فضای مجازی قانون اصلاح مواد ۱ و ۷ اصل ۴۴ قانون اساسی شامل کانون‌های وکلای دادگستری نیستند و اصرار کانون های وکلا به مجلس و شورای نگهبان برای تصریح به خروج از کانون وکلا برای پیشگیری ار تفاسیر ناصوابی بود که امروز شاهد آن‌ها هستیم.

مالکی تصریح کرد: برای جلوگیری از تفاسیر اشتباه و شبهات موجود از شورای نگهبان و مجلس درخواست کردیم تا خروج کانون‌های وکلای دادگستری را از قانون ذکر کنند که این موضوع میسر نشد.

وی با اشاره به اصلاح آیین نامه لایحه دادگستری گفت: در حال حاضر این لایحه برای اظهار نظر کانون‌های مختلف داده شده است و جهت تصویب نهایی به قوه قضاییه ارسال می‌شود.

کسب و کار تلقی شدن وکالت باعث می‌شود تا فاجعه ملی در کشور رخ دهد

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز در پاسخ به سوالی درباره اینکه پیامد کسب و کار تلقی شدن وکالت چیست گفت: این کار باعث می‌شود تا فاجعه ملی در کشور رخ دهد و وکیل دادگستری همان راهی را می‌رود که فعالان اقتصادی انجام می‌دهند و برهمین اساس مراجع کانون نمی‌توانند نقش خود را ایفا کنند و دود این قضیه به چشم مردم وارد می‌شود.

وی با اشاره به ارسال نامه به وزیر بهداشت برای تزریق واکسن به وکلا گفت: وکلا هر روزه در دادگستری‌ها و زندان‌ها هستند و در معرض ابتلا به کرونا قرار دارند و از جهت یادآوری شرایط وکلا مطرح شد تا از آنجایی که آن‌ها در شرایط سخت هستند، فراموش نشوند و این انتظار غیر منطقی نیست.

کماکان آزمون ورودی کارآموزی وکالت را برگزار خواهیم کرد

مالکی در پاسخ به سوال باشگاه خبرنگاران جوان درباره زمان برگزاری آزمون وکالت در سال آینده و احتمال لغو این آزمون برای همیشه اظهار کرد: مسئولیت برگزاری آزمون برعهده سازمان سنجش است و هر تصمیمی که بگیرد لازم الاجرا است و در چارچوب ضوابط نظارت انجام می‌شود و کانون‌های وکلای مرکز و استان‌ها دخالتی در این امر ندارند.

رئیس کانون وکلای دادگستری مرکز ادامه داد: به موجب قانون کانون‌های وکلا هر سال باید حداقل یک آزمون را برگزار کنند و آزمون معمولا در آذر ماه برگزار می‌شود و مجددا آزمون در سال آینده با توجه به شرایط ممکن است برگزار شود و ما از وضعیت به وجود آمده متأسف هستیم.

وی با اشاره به وضعیت آزمون گفت: ما تابع قانون هستیم و هر ساله آزمون با توجه به ظرفیت مورد نیاز قوه قضاییه برگزار می‌شود و کماکان آزمون ورودی کارآموزی وکالت را برگزار خواهیم کرد.

انتهای پیام/




مطالب مرتبط با این پست :

می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه:








به وبلاگ من خوش آمدید

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

تبادل لینک هوشمند

برای تبادل لینک ابتدا ما را با عنوان خبر و آدرس chabokmag.LXB.ir لینک نمایید سپس مشخصات لینک خود را در زیر نوشته . در صورت وجود لینک ما در سایت شما لینکتان به طور خودکار در سایت ما قرار میگیرد.






RSS

Powered By
loxblog.Com